Петак, Новембар 10, 2006

64k демо убио DOSEMU (FREEDOS image)

С пуно оптимизма, пустио сам демo (чистокрван асемблер, више о томе овде) да трчи на DOSEMU, емулатору најоптимизованијег оперативног система који је MS икада написао ;-> (хумор - без буђавог парадајза молим).

 Ево резултата:


 

Евиденто је да се од оваквог типа програма, који је уско оптимизован за један систем, не може много шта очекивати под систем емулатором. Дакле да би то полетело мора се прибећи емулатору хардверског окружења (виртуелна машина).

Питам се да ли је неко из Демо Сцене икада пробао nasm или неки други асемеблер за Линукс? Апропо асемблера, погледајте овај линк  http://webster.cs.ucr.edu/AsmTools/WhichAsm.html за доста детаљан преглед (најбољег избора) асемблера за различите оперативне системе.

ПС. Похвале екипи FREEDOS-а и свим програмерима слободног софтвера.

demo [Одговори]

Koji si demo pustio ?? Ako je dos demo onda moze.. ali ako je win32 demo onda shipak :) sto se tice scene ne bi verovao ali u poslednje vreme ima mnogo demo-a za linux ... ocekujem u skorije vreme razvitak bas linux scene.. neka takmicenja imaju i linux demo sekciju.. ali generalno i nije bitno koji je sistem i masina, samo da je 64k (recimo), btw za ona oba demoa je potreban directx, tako da nista od dosemu-a, mozda bi neki radio san wine+opengl, ali ko bi se sada akao sa time ;)

Comment by dmc (11/11/2006 01:51)

RE: DEMO [Одговори]

hah
(dos != win) == T

fr0_1.com jednostavno ne radi pod dosemu-om (freedos). pod dosbox-om se pokrene, ali sve sto uspe da pokrene je lagani refresh 2 kadra u bojama (bez obzira na cpuCycles).

BTW farbrausch su izbacili jedan demo za gnu/linux. Nisam ga pogledao.

sajt za linux scenu http://www.linuxdemos.org/

Comment by veljko (11/11/2006 02:59)

[Одговори]

Comment by Vilyamel (08/26/2007 10:37)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме